Werken bij Schenker logistics - Vacature Controller

Controller

Vacaturegegevens

Referentie

2019-731  

Locatie

Standplaats

Nederland, Rotterdam

Locatie

Rotterdam - Oceanfreight - Operational Accounting

Vacature type

Reguliere werknemer

Functiebeschrijving

Functienaam

Controller

Dienstverband

Vast

Functieomschrijving

Ben jij goed met cijfers, sta jij graag midden in de business en wil je aan de slag bij een wereldspeler in de logistiek? Voor onze zeevracht vestiging in Rotterdam zijn wij op zoek naar een financiële collega die houdt van een dynamische werkomgeving en zich staande kan houden in een omgeving vol hectiek en financiële uitdagingen. Word jij onze nieuwe Controller?


De functie

Het is aan jou om de komende jaren de processen te stroomlijnen en te zorgen voor een goede structuur. Je stelt rapportages op, analyseert resultaten en denkt mee met de business. Voor jou zijn performance meting, KPI's en het adviseren / sturen op resultaten en budgetten de drive in je baan. Je bent in deze rol de financiële expert van de vestiging en de financiële rechterhand van de Branch Director. 

Als Operational Controller heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Je werkt nauw samen met de collega’s van de financiële administratie en het Branch management voor de periodieke afsluiting.
 • Je fungeert als business partner en adviseur van het locale MT en geeft gevraagd en ongevraagd advies.
 • Je analyseert het financieel resultaat tegen het opgestelde budget.
 • Daarnaast stel je plannen op ter verbetering van het financieel resultaat en monitor je de voortgang.
 • Je ontwikkelt en stelt periodieke rapportages op met betrekking tot operationele volumes en werkzaamheden, performance, KPI's en kwaliteit en je komt met voorstellen ter verbetering.
 • Je werkt nauw samen met de operatie en de corporate financiële collega’s om de financiële afhandeling van de processen continu te verbeteren.

 

Jouw profiel

Functie-eisen

 • Je hebt een HBO opleiding afgerond
 • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie, zoals operational controller, business controller of controller. Je hebt gefungeerd als sparringpartner van het management en meegedacht over verbeterprojecten
 • Je blinkt uit in een dynamische en hectische werkomgeving
 • Je bent accuraat, analytisch en een echte doorzetter
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Je bent beschikbaar voor 40 uur per week
   

Wij bieden

Bij DB Schenker kom je terecht in een hecht team dat onderdeel uitmaakt van een top 3 speler binnen de internationale wereld van de logistiek. Je ontvangt een marktconform salaris dat past bij deze functie en de ambitieuze doelstellingen die jij in samenwerking met collega's voor ons bedrijf zal gaan realiseren. Wij bieden dit met daarnaast natuurlijk voldoende ruimte voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling.

 

Interesse? We zien je sollicitatie graag tegemoet.

 

Een pre-employment screening maakt onderdeel uit van de procedure.


Solliciteer direct